Bankszámlaszámunk: 10918001-00000068-64440037     IBAN: HU05 1091 8001 0000 0068 6444 0037     SWIFT: BACXHUHB

Fizetési tájékoztató

 

Honlapunk online értékesítési felülete, a CIB Bank által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja az ügyfeleknek. A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. A díj kalkulátor a biztosításkötéssel kapcsolatos információkat, a CIB Bank pedig – a 128 bites SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon – kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat kapja meg az ügyféltől. A fizetőoldal adattartalmáról a biztosító értékesítési felülete nem értesül, azokat csak a CIB Bank érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően az online értékesítési felület oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást.

A biztosítási szerződés díjának megfelelő összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján.

Honlapunkon azonban nem csak a megkötendő biztosítási szerződés díjának kifizetésére van lehetőség. Amennyiben már meglévő szerződésének díjhátralékát kívánja – a biztosítási szerződési feltételeink és jogszabály kötelező alkalmazást igénylő rendelkezéseinek figyelembevételével – rendezni, erre a CIB Bank által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési mód ugyancsak alkalmas. A fizetőoldal adattartalmáról (a kártyaadatokról) társaságunk ez esetben sem értesül, a tranzakció eredményéről azonban online felületünk ad tájékoztatást.

Kérjük, olvassa el részletes tájékoztatónkat!

Üdvözöljük a CIB Bank biztonságos, internetes fizetési megoldásával működő online értékesítési felületünkön!

Az alábbiakban röviden ismertetjük, hogy miképpen intézheti biztonságos módon bankkártyás tranzakcióját.

Mire ügyeljen a tranzakció során?

  • Tartsa nyilván a fizetéssel kapcsolatos tranzakciós adatait! (tranzakció azonosító, engedélyszám)

  • Biztosítsa, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá.

  • Használjon olyan böngészőt, amely támogatja az SSL titkosításhoz szükséges opciót!

A biztonságról

Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. A CIB Bank rendelkezik egy 128 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Bank számára a 128 bites kulcs használatát, amelynek a segítségével biztosított az SSL alapú titkosítás. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. Az ügyfél által használt böngésző program az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

Elfogadott kártyák

A CIB Bank internetes fizetési rendszere a MasterCard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.

Fizetés lépései

  1. Ön a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. online értékesítési felületén választja ki a megkötendő biztosítást, amelynek biztosítási díját bankkártyás fizetési móddal kívánja kiegyenlíteni. A szükséges adatok megadásával már megkötött biztosítási szerződésén fennálló aktuális díjtartozás összegéről is meggyőződhet. A díjhátralék kifizetése érdekében elindíthatja a bankkártyás fizetési tranzakciót. Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés esetén kérjük, vegye figyelembe a jogszabály által meghatározott türelmi időt. 60 napnál régebbi díjtartozás esetén Ön tájékoztató üzenetet fog kapni.

  2. A fizetési tranzakció lebonyolítása érdekében átirányításra kerül a CIB Bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez használni kívánt bankkártya adatait szükséges kitöltenie.

  3. A kártyaadatok megadását követően a „Fizetés” gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót

  4. A fizetést követően Ön visszatér a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. online felületére, ahol a tranzakció eredményéről kap visszaigazolást.

Bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, a CIB Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését a szolgáltatás ellenértékével.

Amennyiben Ön nem kerül visszairányításra a fizetőoldalról a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. online értékesítési felületére, akkor a tranzakció sikertelennek minősül. Amennyiben a banki fizetőoldalon a böngésző „Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattint, vagy a böngésző ablakot bezárja mielőtt visszairányításra kerülne a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. online értékesítési felületére, a fizetés ugyancsak sikertelennek minősül.

Amennyiben a sikertelen tranzakció okáról részletesen kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.